Letters ‘Lelystad Airport’ in Oldeberkoop

Letters ‘Lelystad Airport’ duiken op in Oldeberkoop

De Geitefok is erin geslaagd de letters, die normaal gesproken aan de omheining van Lelystad Airport hangen, te ontvreemden en mee te nemen naar Oldeberkoop. De letters werden in de nacht van 22 op 23 december ontvreemd door de vrijgezelle mannen. 

Met deze ludieke stunt probeert De Geitefok haar standpunt duidelijk te maken in de discussie die is ontstaan naar aanleiding van de beoogde uitbreiding van Lelystad Airport. “De uitbreiding houdt in dat Lelystad vanaf 2019 vakantievluchten van Schiphol gaat overnemen. Met deze uitbreiding komen er aanvliegroutes die veel geluidsoverlast gaan veroorzaken. Ook de gemeente Ooststellingwerf gaat hier last van krijgen”, aldus voorzitter Jan-Bart Hof van De Geitefok.

De overlast die de aanvliegroutes gaan veroorzaken is niet de enige reden dat De Geitefok de grote letters, die naast elkaar meer dan 20 meter lang zijn, heeft meegenomen. “Ondanks het verzet van verschillende actiegroepen wordt de uitbereiding er toch doorheen gedrukt. De overheid luistert niet meer naar de mening van de burgers en handelt alleen nog maar vanuit het financiële oogpunt. Met deze stunt willen wij een statement maken en de actiegroepen een hart onder de riem steken”, vervolgd Jan-Bart.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest Comments