Paasvuur wordt K(r)oningsvuur

CIMG1564.jpgDe paasbult in Oldeberkoop die op 1e paasdag niet aangestoken mocht worden in verband met de droogte in de afgelopen weken zal op zaterdag 20 april alsnog ontstoken worden. De Geitefok heeft het gebeuren omgedoopt tot een K(r)oningsvuur.

De afgelopen weken verkeerde De Geitefok in grote onzekerheid of de paasbult dit jaar nog wel aangestoken mocht worden of dat de bult, net als twee jaar geleden, weer een jaar moest blijven liggen. Tot grote opluchting van zowel De Geitefok als de eigenaar van het land waar de berg snoeihout zich op bevindt heeft de gemeente Ooststellingwerf aangegeven dat de bult binnenkort aangestoken mag worden.

Net als vorig jaar hoopt De Geitefok er ook dit jaar weer een gezellige avond van te maken. Met een grote feesttent en live muziek verwacht de oudejaarsvereniging evenals toen weer zo’n duizend mensen naar het vuur te trekken.

Het K(r)oningsvuur wordt rond 20:00 uur ontstoken door de kinderen uit groep 8 van basisschool de Tjongeling uit Oldeberkoop.

Mensen die nog van hun snoeihout af willen kunnen dit tot en met vrijdag 12 april naar de bult brengen.

Tags:

One response

  1. Weten jullie wel dat er op 20 april een avond in de kerk is van verschillende
    koren en/of muziek uit het dorp ? Dat begint om 20.00 uur.

    Gr. Harmke Kromkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest Comments