Geitefok voert ludieke stunt uit

DSC_9323

De Geitefok heeft in het kader van een ludieke stunt de rotonde in Oldeberkoop versierd. Op de rotonde is een bouwwerk met spandoeken geplaatst met daarop verschillende leuzen met betrekking tot de reactie van het Openbaar Ministerie op de stunt van het afgelopen jaar. Tevens zijn er een tweetal poppen op de rotonde gezet, één werd ‘opgehangen’, de ander staat aan de schandpaal.

Met deze actie wil De Geitefok kenbaar maken het niet eens te zijn met de beslissing van het Openbaar Ministerie dat De Geitefok zich de komende twee jaar koest moet houden. Door deze twee jaar ‘voorwaardelijk’ dreigt het Openbaar Ministerie langzaamaan een decennialange traditie van oudejaarsstunts in Friesland de nek om te draaien.

Het is niet de eerste keer dat het Openbaar Ministerie bijzonder weinig op lijkt te hebben met deze Friese traditie en de oudejaarsverenigingen aan de schandpaal wil nagelen. In het verleden zijn De Geitefok in het bijzonder, maar ook andere verenigingen als de Vesuviusclub Elsloo, op deze wijze tegengewerkt.

DSC_9324

 

DSC_9335 DSC_9328

Tags:

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Latest Comments