Geitefok pakt uit met Pasen

Het logo van De GeitefokOp zondag 8 april, Eerste Paasdag, organiseert oudejaarsvereniging De Geitefok uit Oldeberkoop een paasvuur. Om 20:00 uur zal de Berkoper paasbult, gelegen aan de Deddingabuurt, door schoolkinderen van OBS De Tjongeling aangestoken worden.

Waar De Geitefok vorig jaar de paasbult vanwege de droogte niet aan mocht steken pakt de oudejaarsvereniging ditmaal groots uit. Met een feesttent en een DJ hoopt de organisatie er een gezellige avond van te maken.

Begin februari werd de paasbult van De Geitefok nog door vandalen in de brand gestoken. Meer dan de helft van het verzamelde snoeihout verdween toen in de vlammenzee, maar intussen is er hard gewerkt om de bult weer aan te vullen. Mede dankzij de hulp van enkele dorpsgenoten ligt er weer een flinke partij snoeihout.

“Met het tentfeest willen we de nare nasmaak van vorig jaar en het in vlammen opgaan van een deel van de bult in februari wegspoelen. Wij hopen er samen met de inwoners van Oldeberkoop en omstreken een gezellige avond van te maken”, aldus Geitefok-voorzitter Robin Nieuwland.

Tot en met 7 april kunnen mensen nog snoeihout naar de paasbult brengen.

Tags:

Comments are closed

Latest Comments